Frigider stricat

RECICLARE FRIGIDERE

Multa lume se intreaba "unde arunc frigiderul?", "cum scap de frigiderul vechi?", nestiind ca echipamentele frigorifice sint periculoase pentru mediul inconjurator si trebuie tratate ca atare.

Noi colectam si reciclam frigidere stricate, avind grija sa recuperam si sa reutilizam sau neutralizam compusii daunatori stratului de ozon: CFC, HCFC, si altele.

Daca sinteti in cautarea unui centru de colectare frigidere in Bucuresti, Arges sau Ilfov, contactati-ne si vom trimite chiar noi o masina la domiciliul Dvs. pentru a ridica defunctul aparat electrocasnic.

protectia mediului

De ce sunt periculoase frigiderele?

Clorofluorocarbonul (CFC) este un compus organic ce contine carbon, fluor si clor, produs ca un compus volatil derivat al metanului si etanului. Clorofluorocarburile sunt o familie de compusi chimici dezvoltati in anii '30 ca alternative sigure, non-toxice si neinflamabile cu scopul de inlocui agentul refrigerent existent in acele timpuri. De atunci, acesti compusi s-au bucurat de o utilizare din ce in ce mai intensa.
Unul din elementele ce compun CFC este clorul, substanta care exista in cantitati foarte mici in atmosfera terestra in mod natural. S-a constatat insa ca agentii CFC sunt o modalitate "excelenta" de a introduce clor in stratul de ozon: radiatia ultravioleta de la aceasta altitudine descompune CFC eliberind clorul in atmosfera. In anumite conditii, clorul astfel eliberat are potentialul de a distruge cantitati impresionante de ozon. Acest lucru a fost observat, mai ales deasupra Antarcticii. Ca o consecinta, au crescut radiatiile ultraviolete daunatoare.
Substantele chimice de tip CFC au fost interzise printr-un protocol semnat la Montreal, iar masuri in aceasta directie au fost luate inclusiv de tari precum Ghana care -la sfirsitul anului 2012- a interzis importul de frigidere second-hand cu continut de CFC.

centru colectare frigidere

Reciclarea frigiderelor

Frigiderele utilizează pentru răcire ceea ce se numeşte agent frigorific - o substanţă cu temperatura de vaporizare scăzută, putând deci să absoarbă căldură la temperaturi mai mici decât ale mediului ambiant. Agentul frigorific a fost pina de curind freonul, bazat chiar pe acesti compusi CFC, el circulind in circuitul interior de racire (format din canale interioare) si care -respectind niste principii termodinamice simple- duce la scaderea temperaturii din interiorul frigiderului.

Pentru reciclarea frigiderelor colectate, unul din pasii premergatori il reprezinta eliminarea acestui agent de racire din instalatii prin intermediul unor dispozitive specializate. Freonul astfel captat poate avea mai multe destinatii in functie de tipul acestuia (reutilizare, neutralizare, incinerare in incinte speciale, etc).

Din acest motiv este foarte important ca frigiderele trimise catre reciclare trebuie sa fie intregi, nu descompuse, deoarece interventiile neutorizate duc la eliberarea CFC in atmosfera.

De ce reciclo?

E simplu!

Nu trebuie decit sa ne transmiteti datele Dvs. si lista cu deseurile electrice iar noi va vom contacta pentru a programa colectarea. Cel mai simplu e sa completati formularul din dreapta.

E GRATUIT!

Da, chiar asa. Este gratuit! Ne straduim sa oferim in continuare servicii de colectare deseuri electrice cit mai prompt si -culmea- gratuit. Daca va place ce facem, ne puteti rasplati cu un Like :)

E sigur!

Aveti certitudinea ca ati predat deseurile unei societati autorizate, care chiar stie ce sa faca cu ele. Ce face cu ele? Vedeti aici! Altfel, exista riscul sa apuce pe cai gresite, generind amenzi.

E rapid!

In medie onoram comenzile de colectare in mai putin de 48h. Deseori le preluam in doar citeva ore. Daca doriti sa le predati Dvs. personal, trebuie doar sa ne contactati pentru detalii.


Recicleaza si tu! Trimite o comanda!

Mesajul a fost transmis!

Daca ai o intrebare sau consideri ca ai nevoie de noi, reciclo iti sta la dispozitie! Suna-ne chiar acum: 0736 66 77 88

Firme, institutii

Desigur ca se incheie un proces-verbal de predare-primire, la fel si niste formulare de transport deseuri. Nu de alta, dar trebuie sa fiti in ordine in cazul unui control dar si sa scapati de mijloacele fixe sau obiectele de inventar casate. Aveti nevoie si de alte documente? Ne transmiteti o solicitare si ne vom stradui sa va ajutam.

Gospodarii

Tie nu iti trebuie nici un act de la noi, poate doar ca sa arati vecinilor ca esti un cetatean responsabil. Noi, insa, avem nevoie de un mic formular completat cu datele tale de baza: trebuie sa justificam cum a ajuns la noi frigiderul tau. Nu va temeti: nu le vindem, nu le facem publice, si nu o sa va trimitem mesaje (doar sunteti deja clientul nostru, nu?)

ONG, Asociatii, Ecofriends

Stim ca va pasa de mediul inconjurator. Stim ca vreti sa faceti multe lucruri frumoase, stim ca aveti initiativa. Si noi la fel! Contactati-ne ca sa vedem cum putem colabora, ce proiecte putem face impreuna. Sintem foarte deschisi la orice propuneri (mai putin de sponsorizare - deh, si la noi e criza :P)

Va multumesc ca existati! Ati fost foarte amabili si prompti, am avut noroc ca v-am gasit caci nu stiam ce sa ma fac cu ele... © Client Multumit, 2012(v-am spus ca nu divulgam numele, decit daca ne dati voie)
Recicleaza acum! Back to top