Centru de colectare electrice

DESEURI ELECTRICE

Deseurile electrice au devenit o amenintare din ce in ce mai serioasa asupra mediului inconjurator pe masura ce tot mai multe echipamente electrice si gadget-uri sunt aruncate la gunoi pe masura ce se uzeaza, fizic sau moral. Acest lucru duce la poluare toxica deoarece electronicele se sparg si se descompun, eliberind in sol si in pinza freatica metale grele, substante toxice, radioactive, ignifuge, si alte chimicale.

Pentru a rezolva problema, ecologiștii au facut presiuni pentru legi în SUA și în străinătate, legi ce obliga companiile care produc telefoane mobile, calculatoare, electronice și alte gadget-uri sa recicleze propriile lor e-deșeuri. De fapt, reciclarea responsabila a deșeurilor electronice este un domeniu în creștere, furnizand noi locuri de muncă ecologice și păstrand substanțele chimice toxice departe de sol și de apă.

Numai India se presupune ca genereaza 800.000 de tone de deseuri electrice anual. Cu toate acestea, în această țară există doar câteva firme de reciclare înregistrate în cadrul guvernului pentru a procesa deșeurile electronice, adică o mulțime de gadget-uri electronice utilizate sunt demontate și aruncate dezorganizat, uneori fără grija adecvată pentru a proteja muncitorii sau mediul de componente toxice. [...]

Situația este similară în mare parte din tarile în curs de dezvoltare, potrivit unui raport recent al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu . China, de exemplu, se lupta cu 500.000 de tone de frigidere, 1,3 milioane de tone de televizoare, și 300.000 de tone de computere personale pe an. Unele dintre acestea sunt procesate în fabrici sofisticate, dar nu toate.
În Statele Unite, se estimează că 4 milioane de tone de deșeuri electronice sunt aruncate în gropile de gunoi în fiecare an, conform rapoartelor Agenției de Protecție a Mediului (EPA). Procesatorii din SUA sunt autorizati si apoi supravegheati îndeaproape , totusi companiile americane și primariile oraselor au fost indelung acuzate ca expedieaza materiale -și, implicit, incarcatura lor toxica- in străinătate.

Una din provocarile în lupta cu deșeurile electronice este faptul că acestea sunt generat post-consumator, spre deosebire de poluanții industriali tradiționali. Acest lucru necesită reglementari juridice diferite.
Unele dintre beneficiile reciclarii deșeurilor electrice includ:

 1. Conservarea resurselor naturale
 2. Deseurile electrice contin o multime de resurse recuperabile și valoroase, cum ar fi materiale plastice, aur, cupru, aluminiu, si fier. Pentru a păstra resursele noastre naturale, toate deșeurile de echipamente electronice ar trebui să fie reciclate și reutilizate în loc sa fie aruncate în depozitele de deșeuri, la gropile de gunoi.
 3. Prevenirea contaminării solului cu produse chimice toxice
 4. Deșeurile electrice pot fi încărcate cu materiale periculoase, cum ar fi plumb, crom, mercur, substanțe ignifuge și chimice, beriliu, care pot fi dăunătoare pentru apa noastră și pentru sol. Calculatoarele și serverele pot conține cadmiu, mercur și crom. Televizoarele CRT, cu ecran plat și ecrane LCD pot conține plumb.
 5. Crearea de noi locuri de muncă
 6. Reciclarea deșeurilor electronice poate crea locuri de muncă pentru persoanele implicate în domenii ca renovarea profesională și reciclare. Se pot crea noi piețe pentru materiale și componente. De asemenea, în loc de tocarea deșeurilor electrice, putem dona aparatele electronice reutilizabile pentru persoanele care nu își pot permite să cumpere dispozitive noi. Alte beneficii financiare datorate de reciclarii deseurilor electrice includ reducerea costurilor de transport implicate în circulația materiilor prime de la un loc la altul și costurile aferente forței de muncă.
 7. Eficiența energetică
 8. Unul dintre cele mai mari avantaje ale reciclării deșeurilor electronice este reducerea considerabilă a necesarului de energie. Costul energiei implicate în reciclarea deșeurilor electrice este relativ mai mică decât costul implicat în minerit și prelucrarea de minereuri extrase din sol. De exemplu, reciclarea aluminiului necesita energie cu nouăzeci și cinci la sută mai puțina decât producția de aluminiu din minereuri. Reciclarea materialelor plastice poate economisi până la 70% din energie, reciclarea sticlei până la 40% din energie, în timp ce reciclarea oțelului poate economisi până la 60% din energie.

Pașii tipici în gestionarea deșeurilor electrice includ:
 1. Reutilizarea de unităților in stare de functionare prin donarea acestora catre oameni care nu își pot permite să cumpere dispozitive noi
 2. Reabilitarea / repararea componentelor utilizabile
 3. Refolosirea și recuperarea componentelor și perifericelor
 4. Reciclarea rămasă e-deșeurilor care nu pot fi utilizate în mod direct
 5. Eliminarea corectă și sigură a rămas inutilizabile e-deșeurilor în depozitele de deșeuri, fără a afecta ecosistemul din apropiere și a populației.
Concluzie: Deșeurile electronice pot fi o amenințare serioasă daca nu sunt tratate în mod corespunzător. Prin reciclarea corespunzătoare a deșeurilor electronice putem salva o mulțime de resurse energetice și naturale valoroase.

Sursa: National Geographic

De ce reciclo?

E simplu!

Nu trebuie decit sa ne transmiteti datele Dvs. si lista cu deseurile electrice iar noi va vom contacta pentru a programa colectarea. Cel mai simplu e sa completati formularul din dreapta.

E GRATUIT!

Da, chiar asa. Este gratuit! Ne straduim sa oferim in continuare servicii de colectare deseuri electrice cit mai prompt si -culmea- gratuit. Daca va place ce facem, ne puteti rasplati cu un Like :)

E sigur!

Aveti certitudinea ca ati predat deseurile unei societati autorizate, care chiar stie ce sa faca cu ele. Ce face cu ele? Vedeti aici! Altfel, exista riscul sa apuce pe cai gresite, generind amenzi.

E rapid!

In medie onoram comenzile de colectare in mai putin de 48h. Deseori le preluam in doar citeva ore. Daca doriti sa le predati Dvs. personal, trebuie doar sa ne contactati pentru detalii.


Recicleaza si tu! Trimite o comanda!

Mesajul a fost transmis!

Daca ai o intrebare sau consideri ca ai nevoie de noi, reciclo iti sta la dispozitie! Suna-ne chiar acum: 0736 66 77 88

Firme, institutii

Desigur ca se incheie un proces-verbal de predare-primire, la fel si niste formulare de transport deseuri. Nu de alta, dar trebuie sa fiti in ordine in cazul unui control dar si sa scapati de mijloacele fixe sau obiectele de inventar casate. Aveti nevoie si de alte documente? Ne transmiteti o solicitare si ne vom stradui sa va ajutam.

Gospodarii

Tie nu iti trebuie nici un act de la noi, poate doar ca sa arati vecinilor ca esti un cetatean responsabil. Noi, insa, avem nevoie de un mic formular completat cu datele tale de baza: trebuie sa justificam cum a ajuns la noi frigiderul tau. Nu va temeti: nu le vindem, nu le facem publice, si nu o sa va trimitem mesaje (doar sunteti deja clientul nostru, nu?)

ONG, Asociatii, Ecofriends

Stim ca va pasa de mediul inconjurator. Stim ca vreti sa faceti multe lucruri frumoase, stim ca aveti initiativa. Si noi la fel! Contactati-ne ca sa vedem cum putem colabora, ce proiecte putem face impreuna. Sintem foarte deschisi la orice propuneri (mai putin de sponsorizare - deh, si la noi e criza :P)

Va multumesc ca existati! Ati fost foarte amabili si prompti, am avut noroc ca v-am gasit caci nu stiam ce sa ma fac cu ele... © Client Multumit, 2012(v-am spus ca nu divulgam numele, decit daca ne dati voie)
Recicleaza acum! Back to top